++byeBYEbye octoBer++

| | Comments: (0)
Walaupun oyin suke oktober,tp oyin tak leh nk pause kan oktober sesuka hati...oktober sure tamat sampai 31 hari je..walaupun oktober ada 31 hari tapi rasa cam sekejap je..nak2 hujung sem ni..busy dgn assignment+projek..

Dalam busy2 nak siapkan PSM1 "dan" jugak oyin attend mok+lutfi's ( schoolmate kt STJ) wedding..congretz!!! cam biasa la..dah bekumpul sesama stj ni mmg kecoh la jadinye kenduri mok 2..sgt2 best!!pastu sempat raya rumah machit(even oyin raya kali ke3 wat muka malun je) hahaha:P..dekat2 2 jam gk la..ada emon, aidid, ayun, chip,kurr & faizal..

Pastu ape lg yg best oktober ye..hah!!..ari2 ade gk cik aidah dr nstp call..dorg nk interview lg nak masuk paper..nstp mmg berjasa sgt2 kt oyin.. THANKS nstp..masa dok borak2 dgn cik aidah 2 mmg byk la input2 yg masuk..antaranye:

1. pantang makan kentang..
2. search pasal bone tumor
3. pastu share dgn org ramai..

Memang murni niat cik aidah ni..Lagi pun cik ni mmg caring sesangat..dia siap bagi idea soh wat website pasal bone cancer lg..kire awareness pada orang ramai la...1day oyin akan try wat cik..

Oktober lepas gk..oyin ade g makan2 kat Senibong dgn kak Yud(kakak oyin)+N(house k.yud)..memang best sangat!!!tp 3 orang je..xde la dapat habis sume2..

Tapi paling best oktober ari 2...Presentation PSM1 oyin masa Bday oyin..memang cuak la..tp ok la..kenangan betol..

Sebelum tamatkan sesi hari ni oyin nk berusrah sket::

IMAM Al-Ghazali berkumpul dengan murid-muridnya lalu beliau bertanya:

1.Apakah yang paling dekat dengan diri kita di dunia ini? Yang paling dekat dengan kita ialah mati. Sebab itu janji Allah, bahawa setiap yang bernyawa pasti akan mati (Surah Ali-Imran :185).


2.Apa yang paling jauh dari kita di dunia ini? Yang paling tepat ialah masa lalu. Dengan apapun kemudahan kita, manusia tidak boleh kembali kepada masa lalu. Sebab itu kita perlu menjaga dengan teliti hari ini, esok dan akan datang dengan perbuatan yang dituntut agama Islam.”


3.Apa yang paling besar di dunia ini? Jawapan paling tepat ialah hawa nafsu (Surah Al A’raf: 179). Maka kita harus hati-hati dengan nafsu kita, jangan sampai nafsu kita membawa ke neraka.

4.Apa yang paling berat di dunia ini? Perkara yang paling berat di dunia ialah memegang amanah (Surah Al-Azab : 72). Tumbuh-tumbuhan, gunung, dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah SWT meminta mereka menjadi khalifah pemimpin di dunia ini. Tetapi manusia dengan sombongnya berebut-rebut menyanggupi permintaan Allah SWT sehingga banyak manusia masuk ke neraka kerana gagal memegang amanah.


5.Apakah perkara yang paling ringan di dunia ini? Yang paling ringan sekali di dunia ini adalah meninggalkan solat. Gara-gara pekerjaan kita atau urusan dunia, kita tinggalkan solat.


6.Apa yang paling tajam sekali di dunia ini? Paling tajam ialah lidah manusia kerana melalui lidah, manusia dengan mudahnya menyakiti hati dan melukakan perasaan orang lain.


oKtoBer (^_~)

| | Comments: (0)
~ OKTOBER ~
my fav..my bday..my sweet 24th...yey!!!!

20-10-every yr

thanks 2 all my frenz yg meng"wish"

i lurve u all

ct dear, TQ 4 da KLIK

ppg cupcake:P

bubble as cake

my bubble & baby_hunny



actually oktober ni bulan yg agak bz sbb:

1. Pembentangan Projek Sarjana Muda 1
2. mini projek yg berlambak2
3. start final exam 29


tp walau apa pun terjadi hadapi semuanya dengan senyuman :)
di samping bersedekah boleh awet muda





Kotak Kosong

| | Comments: (0)


Satu hari ketika seorang ayah membeli beberapa gulung kertas bungkusan hadiah, anak perempuannya yang masih kecil dan manja sekali, meminta satu gulung.

“Untuk apa?” tanya si ayah.
“Nak bungkus hadiah” jawab si kecil.

“Jangan dibuang-buang ya.” pesan si ayah, sambil memberikan satu gulungan kecil.
Keesokan harinya, pagi-pagi lagi si kecil sudah bangun dan membangunkan ayahnya, “Yah, Ayah…….. ada hadiah untuk Ayah.”

Si ayah yang masih menggeliat, matanya pun belum lagi terbuka sepenuhnya menjawab, “Sudahlah…. nanti nanti saja.”

Tetapi si kecil pantang menyerah, “Ayah, Ayah, bangun Ayah, dah pagi” “Eh… kenapa ganggu ayah… masih terlalu awal lagi untuk ayah bangun.”
Ayah terpandang sebuah bungkusan yang telah dibalut dengan kertas pembungkus yang diberikan semalam.!

“Hadiah apa ni?”
“Hadiah hari jadi untuk Ayah. Bukalah Yah, buka sekarang.”

Dan si ayah pun membuka bungkusan itu.
Ternyata di dalamnya hanya sebuah kotak kosong. Tidak berisi apa pun juga.



Eh.. kenapa kosong?? Tak ada isi di dalamnya. Kan Ayah dah kata jangan buang-buang kertas bungkusan Ayah. Membazir tu

Si kecil menjawab,
Tak Ayah….., ada isi tu… Tadi kan, Puteri masukkan banyak sekali ciuman untuk Ayah.
Si ayah merasa terharu, dia mengangkat anaknya. Dipeluk dan diciumnya.
Puteri, Ayah belum pernah menerima hadiah seindah ini. Ayah akan selalu menyimpan hadiah ini. Ayah akan bawa ke pejabat dan sekali-sekala kalau perlu ciuman Puteri, Ayah akan mengambil satu. Nanti kalau kosong diisi lagi ya!
Kotak kosong yang sesaat sebelumnya dianggap tidak berisi, tidak memiliki nilai apa-apa pun, tiba-tiba terisi, tiba-tiba memiliki nilai yang begitu tinggi. Apa yang terjadi?

Lalu, walaupun kotak itu memiliki nilai yang sangat tinggi di mata si ayah, namun di mata orang lain tetap juga tidak memiliki nilai apa pun. Orang lain akan tetap menganggapnya sebuah kotak kosong.

Moral: Kosong bagi seseorang boleh dianggap penuh oleh orang lain. Sebaliknya, penuh bagi seseorang boleh dianggap kosong oleh orang lain. KOSONG dan PENUH - kedua-duanya merupakan produk dari “fikiran” anda sendiri. Sebagaimana anda memandangi hidup demikianlah kehidupan anda. Hidup menjadi bererti, bermakna, kerana anda memberikan erti kepadanya, memberikan makna kepadanya. Bagi mereka yang tidak memberikan makna, tidak memberikan erti, hidup ini ibarat lembaran kertas yang kosong…

Sumber:
note facebook wan oh wan..

baru (^_^)

| | Comments: (0)
Last wik oyin..k.ana..eja..g salon...sure la nk g potong rambut xkn nk g beli vcd cetak rompak lak kn..hehe:p lps amoi 2 bwk g bilik tok muslimah..oyin n k.ana pn usha la mjlh yg ade(padahal mmg dh set nk wat rambut cm tiffany snsd)haha...mula proses potong2 rambut...amoi tu tya la nk paras mana..oyin pn ckp la..dh siap dia tya lg..pastu cm xcukup pendek..oyin pn soh la pendekkn lg..last2 selesai la proses pembentukn rambut oyin jd tiffany (xde la cm tiffany snsd pn)..amoi tu pn ajar la cne nk menten kn..dh sudah kutip2 rambut..g la byar..ade ke rm20 dia mintak..nk xnk byr jgk la..pas je balik..oyin pn tayang2 la kt jiran tetangga..ni la komen2 dorang:

eja :: kot pendek lg..lg ok
zana :: (terdiam jap)cam xde perubahan pn..

ct ::
RM20...adoiiiii..
lily :: comey2:)

pjot :: cm rihanna(even xde la sgt)

dlm byk2 komen tu oyin rasa..komen ct paling klaka..dgn nada yg paling hampa+keciwa..mmg lawak..smpi arini dok teringat2 lg..dgn expresi muka n gesture badan lg..mmg jd bahan la..

ape2 komen pn..oyin ttp suke dgn rambut baru ni..rambut raya la kirenye...hahaha:P





tiffany hair cut yg di idamkn


hair cut yoobin pn cute


cam yoona pn kiut:)

Trippin (^_~) A picture worth 1000 words

| | Comments: (0)
journey to PERHENTIAN island date::6-9 /8/2009
route::utm>kulai>mersing>kuantan>k.terengganu>besut
@-->-----


excited

boys..control macho(macho ke??)


girls..senyum sokmo


big happy family on board


wif 2 very lovelydovely people(^_^)


other sugarsweet people(^_^)


very..very..very..damn crystal clear


ready to get wet..snorkeling time


happy face on the cruise


morning glory..wif empty tummy


mug 4 every1

sehari TANPA enset.::.redah jer

| | Comments: (0)
citer ni msa wiken lepas..citer jurney oyin nk g wedding usop n delima..citer pasal last2 menet nk balik seremban...citer pasal tertinggalnyer keperluan asas manusia zaman skung..citer tiket bas waktu siang2 yang habis..hehehe...

pagi 1 ogos yg hening yg damai la jgk..tp oyin kena gagahkn diri tok mandi tp rumet dia si ija kusyuk tido..siap2 pakai baju atlit k9..sempat gk bekfes..pastu kena teruskan perjalanan dgn bekobar2 nk berjuang menewaskan musuh(padahal tewas lg banyak)..seawal pg sampai tp game ttp start kol 10.."ni kalo k9 jd tuan rumah mlm2 dh setup suma"kata oyin akibat terlampau lama menunggu..siap nk terlelap mata tinggal nk landing je kot game xmula lg.."seb baik la start dh"oyin bermonolog setelah penganjur suruh g kt meja nk start lwn..dgn harapan game chess ni cpt abes oyin mengerakkn buah2 chess tersebut dgn bergaya sekali..set 1-tumbang..set 2-tewas gk..set 3 menang bergaya..set 4-habiskn masa sbb dh xle attack..set 5-"checkmate ek??"kata pihak lwn.. set 6-"checkmate"kata oyin kpd lwn..akibat game ni liga so masa dh menunjukkn pkol 3.45(igtkn le abes kol 12)..oyin terpaksa bergegas ke stesen bas tanpa menunggu result diumumkn(k9 dpt 6/8..kira ok la dr last)..atlis oyin melunaskn tanggungjwb sbg warga k9..

sesampainyer di sri putri bertemankn KAKanaYUI n ija sepantas kilat oyin mendapatkn kaunter plusliner..seb bek ade tiket..yey!!..setelah siap2 bersalam2an dgn ija n k.ana..oyin melangkah penuh riang menuju ke tempat menunggu bas..oyin sempat menoleh & melambai kwn2 sebelum berpaling melihat tempat bas yg akan membawa oyin ke seremban..dan kemudian dgn tiba2 menghentikan langkah lalu berkata "enset!!!"..pada masa itu lah oyin mula meneruskan 2 hari berikutnya tanpa enset terchenta..dalam masa2 kritikal ni oyin perlu mengambil langkah2 bijak agak oyin dapat meneruskan jurney ke seremban..nasib baik oyin ingat no siti norlizan..aidid..masa ni oyin rasa cam kembali pd zaman dlu2 nk contact2 org dgn public..seb bek la coin mmg byk..last2 sampai gk la kt seramban & rumah aidid dgn selamat..

best giler la dpt jumpa aidid n da family..dpt la oyin borak sakan dgn aidid tp last2 aidid yg lena dlu even dia yg beria2 nk borak..x sampai 10minit pn.."lucu la ko ni aidid" kata oyin sendirian...

esoknyer..kami gerak skali dgn emon n zaem.."wah!!dh ade kete bru ko mon"ujar oyin kpd emon ..selepas agak 1thn xjumpe emon..mmg riuh la dlm kete tu..mmc hal kuar..1 lebih sampai la kt putrajaya..cantik wedding ni..garden wedding..masa ni ramai gk la kwn2 stj yg oyin jumpe..havoc sgt2..dkt2 kol 3 oyin n da geng mula meminta izin nk balik..yg klaka nk carik jln nk g campakkn aidid kt ktm..last2 lempar kt ktm serdang..dkt2 kol 5 emon mencampakkn plak oyin ke terminal1.. "thanks emon n zaem"..masa ni mmg oyin speed nk carik tiket & bad news tiket paling awal kol 9.30 pm..nk xnk kena la bli gk..masa ni la mula oyin mengaplikasikan kaedah berkomunikasi menggunakn public nk soh kakyud jemput kat larkin..setelah hampir 4jam bertapa kt terminal bas pn gerak menuju larkin..dkt2 kot 1.30 bru sampai larkin..dkt2 kol2 bru sampai umah kakyud...


3 ogos..pagi2 lg dh bangun nk gerak ke bandar..seb bek la kakyud ade keje kt persada..le la tumpang sampai cs..kt cs plak seb bek ade bas g tmnU..xtau la bape kali oyin tersengguk dlm bas..sesampai je kt tmnU..oyin menuju ke kedai mamak nk sapan roti tampal+teh ais..emm..yummy!!..nek cab ke k9 n sampai bilik dkt2 kol 9..alhamdulillah..sume selamat n oyin bertemu semula dgn ensetnye..


~team chess k9(ceria wlpn kalah)~


~pemain k9 yg ceria sokmo :P~


~oyin n 85vers wif bride n groom~


~emon dgn adiah dia n zaem~


~deligasi kereta emon~

hati gumbira : )

| | Comments: (0)

i love u
u love me
we are happy family
with a great big hug
and a kiss from me to u



Oyin suke dgn lagu ni...ni lagu yg slalu cite barney n freinds nyanyi tiap ending...dulu2 oyin ske tgk cite barney..zaman kanak2 ribena la katakan..bagi oyin quality time wif lovely family adelah masa yang paling mengumbirakan oyin..even kene bangun pagi mak soh oyin pegi pasar...makteh soh tolong kerja2 umah~skung paham2 sendri la kan...pakteh soh masukkn duit kete guna cash deposit kat maybank tampin even jadi driver g sana sini bila ikah amer adin ajak g pekan tampin..tu suma xpernah membebankn oyin...

wiken lepas wan ajak oyin g rumah pusaka wan yang dh lama wan tinggalkn..pakteh oyin xkasi wan dok rumah tu sorang2..dah lebih 3tahun wan dok rumah emak oyin...sejak wan oparate mata..pas tu rumah tu wan sewakan..sejak tu ade la 2,3 kali je oyin menjejakkan kaki kat umah wan..oyin memang dok dgn wan sejak kecik..masa umor 8thn bru dok dgn mak n makteh..tu pun slalu je lepak umah wan sblm g n lepas balik skolah rendah..sbb mmg lalu umah wan pn dulu sblum smpi umah..skung rumah tu dh xde orang sewa..so wan slalu la g bersih2 kan umah tu..petang sabtu tu oyin,wan ikah n adin g la melawat rumah tu..rambutan gading dh masak ranum..manggis ade jugak..best sgt oyin rasa..pastu oyin n da crew g tgk langsat kt blakang umah wan..ade la dlm 20m..teringat zaman dulu2..slalu oyin n family harvest langsat n oyin n kanak2 lain amek peluang mandi2 kt sungai yg cetek tu..masa kecik oyin slalu g kt sungai tu if dia merajuk~even oyin xde sape pn nk pujuk..hahaha..tetibe oyin teringat lirik lagu taylor swift
"I close my eyes and the flashback starts: ......"
bukan la kisah cinta yg oyin igt..but kisah2 zaman kanak2 dia..seronok sangat...bagi oyin bila ade family hidup dia ceria...skung cintanya hanya untuk family..kawan-kawan..n tentunya Dia yang Maha Penyayang..


| | Comments: (0)

Last week yg bz....

| | Comments: (0)
Assalamualikum...

l
ast week si oyin memang penat sangat. Macam-macam dia kena settlekan. Report pratikal yang kena hantar monday tapi dapat delay sampai rabu(thanks Pn. Paridah)..kena cari supervisor PSM(Dr. aizaini terima tok jd bapak oyin)..& kena sattlekan insert/delete subjek..paling penat masa oyin kena susun semula jadual sebab banyak sangat class yang clash sem ni..so kena la deal dgn ramai orang yang bekenaan..kelas CCNA2 untuk 1st wik dah start..oyin suka masuk kelas tu..cik hazinah yang ajar kelas tu memang happening..walaupun 6 kerat je yang masuk kelas petang jumaat tu tapi memang semangat dia nak ajar packet tracer..just nk revise katanyer..padahal las sem masa CCNA1 dr. shafie xpenah pun nak sentuh pasal tu.

Even oyin penat sangat sampai rasa dh putus asa nak drive balik kg..but dia happy sangat menjelang petang tu..Petang Jumaat tu oyin dah janji dengan Lily nak hantar dia kat Sri Putri..lepas tu oyin nak balik kg dengan kuzi..nasib baik la kak yud kakak kepada oyin ada dekat Persada..tak payah la susah-susah oyin nak xchange iswara dengan 'anak gajah' kak yud dekat rumah dia kat kota tinggi..kak yud dah tak nak pakai 'anak gajah' dia lagi..oyin janji la nak bawak balik kg 'anak gajah' tu..petang tu dorang jumpe dekat jasco taman U..lebih kurang 7 lebih oyin start drive ke seremban..Happy sangat oyin drive sebab kuzi ada..macam-macam mereka borak..lepas je exit pedas-linggi jem pulak..so, mereka decided teros keluar exit senawang..ayah kuzi pun suggest cam tu..

Lepas tu oyin kena la drive sorang dari senawang ke rembau..macam-macam oyin fikirkan sebab dah pukul 11 lebih masa tu..oyin pun teringat macam-macam kisah seram n pikir jalan mana yang patut oyin ikot..jalan kg. bongek ke jalan kg. perah..macam2 consequent yang oyin pikir n last2 dia ikot jalan bongek dengan harapan ade la kerata masuk jalan tu n jalan terang berlampu..mula2 oyin pecut jugak last2 ade kereta ikot jalan tu..nasib baik oyin ade teman..oyin sampai rumah dekat2 12am..dan terharu sangat bila ade wan n adin yang tunggu dia balik..

macam mana wiken oyin menjadi wiken yang best...tunggu ada masa nanti..boleh cerita lagi..

Sem Baru : : Orang Lama

| | Comments: (0)
**Assalamualaikum**

esok start dh sem baru n mak
nenye dah masuk 3scs..
esok jgk ex-bos nak jumpe

nape ek bos nk jumpe???
1. sijil ~maybe..
2. souvenir ~maybe jgk..

3. elaun ~harapan je la...



weekend nnt nak balik kampung terchenta...
xtvt ape nak buat nnt ek???



1.cit chat wif my dear uwan
~saya cucu yg nakal

2.cooking class wif makteh ~makteh masak sedap

3. outing wif iqa ~iqa my cousin yg havoc
4. relax+havin hot tea wif the whole family
~ *wink*

hari ini utm telah dipenuhi dengan pelajar-pelajarnye
hari ini jugak parking jasco tnm u penuh..

sure ramai yg shock sbb parking kena bayar rm1
sape ade Jcard free first 2hours...


cerita2 di atas memang x related pn
just nk menaip2 sebelum melelapkan mate..


happy : : horror

| | Comments: (0)
Assalamualaikum....

arini dh masuk july..cepat rase masa berlalu walaupun ade part-part cam lambat excpecially masa tgh2 LI ni..tup-tup dh nk habis 3hb ni..

Last weekend balik kg chengkau ulu..kampung ku terchenta..for sure la aku happy even 3weeks before aku dh balik..tp cuti ni rasa cam puas sikit sbb byk masa dok rumah..palaing best dapat menyambut musim buah..ingatkan dah tak dapat makan durian sbb selalunye pokok kat rumah ni susah nk mengeluarkan hasil..manggis pun still tak habis masak lagi sodapat la makan sebijik dua..

pagi sebelum balik JB bersama-sama la dengan wan mengembeling tenaga mengait buah rambutan gading kegemaranku.teringat pulak MakNgah ade pesan datang rumah dia amek kain ela nk wat raya..so sebagai anak buah yg baik aku pn pegi la walaupun dh pukul12pm n bas pukul 1.45..last2 tekalot2 nak balik..tp yg penting dapat la bwk balik seplastik rambutan gading + rambutan merah from umah makngah..

lebih kurang pukul 5pm sampai la aku diperkarangan kolej menaiki cab bersama zana..Masa kami sampai ade ramai polis ade ambulance gk..kami pun heran..oleh sebab kan ke"curious" kami terlampau tinggi..kami pun try la men"joyah"...last2..

JOHOR BAHRU: Sedih dan menyayat hati! Itu nasib malang seorang bekas pelajar wanita berusia 26 tahun yang ditemui mati dipercayai akibat pendarahan serius selepas melahirkan anak dalam keadaan serba kekurangan di sebuah bilik asrama di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Skudai dekat sini, petang kelmarin.

Lebih malang lagi, bekas pelajar tahun empat itu dipercayai menderita keseorangan ketika melahirkan anak dan hanya ditemui kira-kira jam 5 petang, selepas lebih dua hari Allahyarham menghembuskan nafas terakhir.

Kejadian disedari ketika minggu orientasi pelajar baru berlangsung apabila beberapa pelajar mengadu kepada ahli jawatankuasa (AJK) minggu orientasi ada sebuah bilik asrama berbau busuk.

Berikutan itu seorang daripada AJK minggu orientasi memeriksa bilik berkenaan yang berkunci dari dalam itu.

AJK terbabit membuat aduan kepada pengetua kolej kediaman sebelum pengawal keselamatan diarah menyiasat.

Sebaik pintu dibuka, pengawal keselamatan terbabit terkejut melihat sekujur tubuh tanpa seurat benang terbaring kaku dengan percikan darah di lantai.

Lebih mengejutkan, penemuan bayi lelaki yang sudah tidak bernyawa tidak jauh dari mayat wanita itu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Ruslan Hassan, berkata pihaknya menerima maklumat berhubung penemuan mayat wanita berkenaan sebelum bergegas ke tempat kejadian.

“Berdasarkan siasatan, mangsa berasal dari Kelantan dan belum berkahwin. Dia disahkan meninggal dunia sekurang-kurangnya dua hari sebelum ditemui.

“Kami percaya besar kemungkinan kematian mangsa berpunca daripada pendarahan serius selepas bersalin.

“Namun, kita tetap meneruskan siasatan bagi mengenal pasti punca sebenar kematian mangsa dan melihat sama ada wujud kemungkinan ada unsur jenayah,” katanya.

Ruslan berkata, pihaknya tidak menolak kemungkinan pasangan wanita terbabit pelajar di kampus sama.

“Buat masa ini kami dalam proses mengenal pasti pasangan wanita berkenaan bagi membantu siasatan, manakala mangsa sudah dihantar ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) untuk bedah siasat.

“Sesiapa yang mempunyai maklumat berhubung kejadian diminta menghubungi polis Johor di talian 07-2212999 atau tampil ke balai polis untuk membantu siasatan,” katanya.

Sementara itu, Penolong Pendaftar Perhubungan Media UTM, Sabri Ahmad, ketika dihubungi memberitahu mangsa sudah ditamatkan pengajiannya pada Januari lalu selepas gagal pada peperiksaan akhir Semester 1 sesi 2008/2009.

Menurutnya, bilik berkenaan disewa wanita terbabit sejak 11 Mei lalu kerana polisi UTM membenarkan orang luar menyewa bilik asrama ketika cuti semester.

Ditanya tindakan seterusnya berhubung kes itu, Sabri berkata, pihak kampus tidak dapat menangani kes berkenaan seperti kes biasa membabitkan pelajar memandangkan mangsa tidak lagi berstatus pelajar selepas ditamatkan pengajiannya.

“Bagaimanapun, kita akan berusaha membantu pihak berkenaan berhubung urusan berkaitan dengan kejadian ini,” katanya.

Berhubung dakwaan kemungkinan teman lelaki mangsa pelajar UTM, Sabri berkata, pihaknya tidak dapat mengesahkan perkara itu kerana buat masa ini belum ada maklumat mengenainya.

Survey :: Jenama hp anda?dan sila googlekan imej hp anda.

| | Comments: (0)


- Nokia 7610


Sudah berapa lama anda menggunakan hp tersebut?

- 3 tahun..since sept. 2006

Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda?dan terangkan mengapa anda memilih wallpapaer tersebut…

- optimus prime..sbb msa 1st movie transfomers dh dpt theme dia..mls nk tukar

Berapa jumlah contacts yang terdapat di dalam hp anda?

-xkira pn dlm 200..sbb byk no ter"delete"

Sila masuk ke contacts dan pergi pada huruf M. berapa kenalan anda yang namanya bermula dengan huruf M?

- MMC..sume warga MMC yang ade aku simpan no di..+-40

Sekiranya diberi peluang, nombor telefon artis mana yang anda mahu?kenapa?

- Fafau sebab cm happening je dia..

Berapa jenis hp y anda telah guna,selain hp y terkini?

- 2 bijik..

Rangkaiann telekomunikasi y anda gunakan?nyatakan mengapa?

- 1st maxis..dpt celcom free(still)..mxs lama hilang, ade mxs baru(still)..digi xsampai sebulan

Soalan terakhir…nama orang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam hp?

- xde bf..org tersayang ramai..fmly+my best buddy

Siapa orang yang anda nak tag?

follower yg 3org tu..3 ke n sesapa saje..

Penat..

| | Comments: (0)
Assalamualaikum pembuka bicara...hahahah...agak skema disitu...

Hari rabu hari tu..aku,eja,ct n zana memang agak letih sangat2..kami telah diarahkan berpindah serta-merta dari bilik lama ke bilik baru yang akan kekal sampai habis sesi 2009/2010..sampai grad..yey!! dah nak habis dh...insyaallah...
sebenarnye pagi tu kami just nk wat seciput request kt office nak pindah hari khamis if mereka tak bagi kami stay kat bilik yang kami diami ketika itu..masa kouta pengetua kami memang mintak bilik sama..last-last dorang reserved untuk foreigner...ada unsur-unsur diskriminasi disitu..last-last kami just diberi sampai pukul lima untuk kosongkan bilik lama..salah kami jugak kot sebab tak baca surat perkeliling yang menyatakan kami hanya dibenarkan duduk bilik lama sampai 20 jun pastu kena pindah bilik baru..masa kami g opis hari ti dh 24 jun..hahaha..
berbekalkan semangat yang ada kami pun terpaksa la mintak cuti emergency kat bos kami yang baik hati..thanks bos..balik je bilik kami pun memulakan la operasi dengan memakai baju kurung sebab tak nak bazirkan baju..hahaha..kenalah kami turun naik tangga dari top floor(aras4) ke 2nd floor..ade la lebih 10 kali..memang penat ya amat..sampai malam pun tak sudah2..
tapi sempat jugak aku g Kempas carik celcom center sebab nak clearkan nama aku yg dh di blacklist sbb x bayar duit masa aku guna postpaid dulu..padahal aku dh bayar..alih2 celcom pulangkan semula..pastu kata aku tak bayar..ish..ish.. terbang la 50..dah la aku masa tu main redah je g kempas sorang2 (memendangkan kawan2 aku dah over penat) dengan xtau jalan plak tu..nasib baik la aku sempat jumpe sebelum tutup..yang paling aku tak tahan masa hari rabu tu aku puasa sempena kedatangan rejab(padahal puasa..)..hehehe..memang mencabar giler la hari tu..pagi khamis tu aku bangun je tido aku rase kaki aku teramat la sengal sampai jalan terhencot2..
sampai je opis aku memang dah xtahan..kaki sebelah kiri ni aku rase sejuk sangat..last-last aku g la pusat kesihatan utm..eja yang drive memandangkan kaki tak larat nk tekan clutch..masa tu memang tak ramai org.. aku pn tunggu la.. sampai je turn aku..aku masuk salah bilik lak tu nasib baik xde orang dlm biliktu.. alih2 doc yang depan pintu dia tulis nama hanan tu kata besi aku rosak..dia tak cek pn kaki aku just aku cerita kt dia pastu dia assumed besi kaki aku rosak la..down giler aku rasa..kelaka pn ade..dah la dia pakai mask sempena H1N1..cam malas2 je dia nk layan patient yang comey ni...hahaha..dah la dpt MC tp aku xgunakan pun..malas..bek aku layan keje aku kt opis ni(padahal..)..hahaha
Alhamdulillah la pagi ni aku xsesengal semalam..lepas aku makan pain killer+ ubat kapur(gestrik)+sapu gel veron yang dibekalkan tok aku n minum susu omega n sapu minyak panas ct kaki aku pn dh ok la..le la aku balik kg..if sengal lagi takot aku nk balik nnt kena bebel dgn makcik fazilah(mak aku memang pembebel sejati)..hahaha..

Kenapa O.Y.I.N???

| | Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t

Hari ni saya pilih tajuk ini sebab xde tajuk nak di cerita-ceritikan...dan orang selalu tanya kenapa panggil oyin memandangkan nama mengikut I/C aku adalah Nurfazrina...dan kadang2 org akan kata cm xde ciri2 nama aku langsung..dan ade gk makhluk tuhan yang kata nama real aku xsesuai dgn aku..ish..ish..ish..

Sebetulnya nama ni dianugerahkan oleh uwanku(panggilan nenek oleh org n9) sebab wan aku yang jaga aku sementara mak aku mencarik rezeki untuk kami sekeluarga..Wan panggil oyin ni bersempena cite jepun yang dialih bahasa dulu2 dlm tahun lewat 80an ataupun awal 90an iaitu citer oshin..citer ni memeng femes la..

Masa kecik2 dulu kulit aku agak cerah kemerah-merahan..mata mmg sepet..pipi plak tembam(biasa la kecik2).. so akibat ciri-ciri tersebut boleh menjadikan aku berciri2 org jepun(skung kwn2 aku kata aku dh ke arah monggolia) maka wan aku pun pandai la meng"oter" nama ni jadi kemelayuaan sikit dan beliau letak la nickname aku o.y.i.n...dan aku sebagai cucu yang baik pn ikotkn ajer..alih2 aku tau2 jer nama aku oyin dari kecik2 dulu


ni la dak oshin yang dikatakan femes tu..nnt aku letak pic aku masa kecik2

Flashback::Keliwon

| | Comments: (0)
Assalamualikum...kum ape??kombet..lalalala...

emm arini aku nk citer siket pasal tahun-tahun paling sedih aku iaitu antara tahun 2007-2008
masa ni byk sgt dugaan family aku hadapi..

1. kemalangan kakakku..
masa ini akak aku tgh final sem kt ukm nun..sebab dia extend so byk la masa terluang dia dan tanpa ragu2..akak aku keje la 7e kt area bangi..suatu hari lepas habis keje kol 3 ptg dia pn balik la kampung naik moto honda wave 100(skung moto ni xtau kt mana sbb pakteh aku jual kt pekerja dia tp xabeh bayar)..akibat penatt terlampau kot akak aku singgah la lake garden kt semban sebentar..agak2 dh segar sket..dia pn teruskan la perjalanan..dah dekat2 nk sampai rumah 15 minit lagi tup..tup excident sbb nak elak kete yg potong rapat tp terjatuh kt bahu jalan..akak aku xde kecederaan luaran yg teruk tp dalam badan dia rupenyer limpa dia dh pecah..kena oprate la..last2 akak aku extend jgk lg 1sem..skung akak aku dh ok dh..dh keje kt JCorp..amin

p/s:moto ni hiasan semata-mata..sbb moto ni warna sama dgn wave yg hilang 2..


2.Maksu kembali keRahmatullah..
kisah achu aku memang sedih..kalau ikut kan perubatan modern 2round dia masuk kimo sbb suspect breast cancer..tp doc kt HKL xdpt detect pn pape..last2 wat ubat kampung..rupenyer dh jd sarang hantu..sian..aku kot teringat mmg sedih..dkt 2thn dia terlantar..sampai dh mcm mmg xde harapan kalo org tgk..ade org kata mak mentua dia hantar hantu menyusu dgn acu aku..yg paling sedih last aku jumpe masa raya haji 2007 masa 2 aku sempat ckp acu aku :"acu makan la ubat yg angah beli 2..nnt angah balik lg angah beli lg.."(aku mmg takut sket nk tgk keadaan acu aku n dia pn faham mmg aku fobia)pastu aku balik taiping n final exam mula.. 2,3 hari lepas 2 aku dpt tau acu aku dh xde..masa nk g exam..aku xdpt tahan nak nangis..sbb mlm sblm 2 aku xperasan akak aku call..semoga acu ditempatkan dengan orang2 beriman..


"mati itu adalah paling dekat dengan kita"..aku dengar kata2 ni masa satu ceramah dulu2

3.Atuk kembali ke Rahmatullah..
Atuk aku meninggal 6 bulan lepas acu aku pergi..atuk ade sakit jantung+kencing manis+darah tinggi..aku xsempat pegi masa hari kebumi atuk aku..sbb aku kt taiping n masa 2 kaki aku dh operate n susuh nk gerak tambah2 kena naik bas..mmg banyak kenangan dgn atuk aku..tp lagu yg mengingatkn aku kt atuk ::wake me up when septerber ends by greenday..sbb masa aku dok umah masa cuti n tgh syok2 kemas umah aku nyanyi2 dpn atuk aku agak kuat2 la jgk..atuk aku diam je(atuk dok atas sofa depan uamh aku tgh sapu2)..masa tu dia dh xlarat lg..if tak atuk aku akan marah la jugak..masa kecik2 atuk selalu jemput aku dr sekolah..aku selalu ikut atuk g pekan..aku tolong atuk jual koko n getah..mcm2 kenangan..semoga atuk ditempatkan dengan orang2 beriman...

p/s:masa ni ramai jugak org2 terdekat aku pergi..

4. Aku disahkan osteoblastoma..tp kt HUSM doc tulis GCT..


masa 2,3 hari pas oparation::sakit lagi sempat amek gambar sendri..hahaha

tp sume tu mengajar aku menjadi orang yg lebih tabah..
pas ni aku citer pasal masa aku kt tepeng
sbb kwn aku nk pos cd gambar2 aku yg dh hilang..ish..ish..

Flashback::muzik

| | Comments: (0)
Lagu kt page aku ni mmg mengingatkan aku pada zaman muda2 dulu..lagu ni cousin aku amer yg perkenalkan kt aku masa tu memang aku tangkap lentok habis dgn lagu2
the beatle.. butterfinggers ..nirvana nevermind..GerhanaSkaCinta


Tracklist:

01 - Chrome
02 - Nico O'Tynne
03 - Wet Blanket
04 - F'
05 - Fire Is A Curse
06 - Girl Friday
07 - e
08 - Vio-Pipe
09 - Ruin By The Selling Out
10 - Garden City Of Light
11 - The Chemistry (Between Us)
12 - Epitome
13 - Doomsday Out
14 - Floating In A Vacuum.
15 - Malayneum
16 - Mating Season.
17 - Antidotes

1. Love Me Do
2. From Me to You
3. She Loves You
4. I Want to Hold Your Hand
5. Can't Buy Me Love
6. A Hard Day's Night
7. I Feel Fine
8. Eight Days a Week
9. Ticket to Ride
10. Help!
11. Yesterday
12. Day Tripper
13. We Can Work It Out
14. Paperback Writer
15. Yellow Submarine
16. Eleanor Rigby
17. Penny Lane
18. All You Need Is Love
19. Hello Goodbye
20. Lady Madonna
21. Hey Jude
22. Get Back
23. The Ballad of John & Yoko
24. Something
25. Come Together
26. Let It Be
27. The Long and Winding Road

ni la track yg ada dlm album ni dan yg kaler tu lagu yg paling aku ske...


  1. "Smell Like Teen Spirit"
  2. "In Bloom"
  3. "Come As You Are"
  4. "Breed"
  5. "Lithium"
  6. "Polly"
  7. "Territorial Pissings"
  8. "Drain You
  9. "Lounge Act"
  10. "Stay Away"
  11. "On A Plain
  12. "Something in the Way"
Masa tu aku memang senang di"influence" dgn orang lain sket(skarang pn sama)..tp aku memang suka dengar lagu xkisah la genre ape pn..janji lagu tu sedap didengar oleh telinga aku..

besi dalam badan~bioYin~

| | Comments: (0)

dua tahun lepas..saya pernah terlibat dgn operation(ala2 triller bionik...cewahhh:p)

Assalamualaikum..

sebenarnye aku tulis entry ni sbb aku nk ucapkan terima kasih kepada semua yang banyak membantu aku menjalani operation lutut aku dlu..family..family2 kt kelantan sana..kawan-kawan (STJ..MMC..UTM)..doktor2 n nurse2 kt HUSM...NSTP yg berjaya kumpulkan duit 32 ribu..dan rakyat Malaysia yang sememangnyer perihatin..Thanks..budi baik anda dikenang sampai akhir hayat..

Masa aku dok wad tu aku banyak tengok org yg lagi parah sakit dari aku..ade yg lagi muda ade yg lg tua..sian..dari jauh datang just nk wat follow-up..aku ni still ok la sbb ade transport sndri
orang lain yg kena naik public transport lg sian..

memandangkan aku kena wat followup dalam masa 5 tahun mmg kadang2 rasa cam penat sgt
kena wat ct-scan setiap 6bln..kena la aku amek mc(sbb aku student lg)..memula wat apoimen pas 2 bru kena wat scan..HTJ tu mmg slalu nampak kelibat aku..ade penah skali 2 mmg aku rasa cam dh malas nk wat sume ni..penat kena ulang alik..kena layan kerenah staff2 hospital lg..tp zana penah cerita..kwn abg dia pn penah operate cam aku n kena wat followup..dia xpegi..last2 cell2 tumor 2 datang semula..doc ade kata..wat ct-scan nk pastikan cell 2 xmerebak kat lungs aku..dia kata slalunyer cell akan attack peparu..bulan 12 nanti aku kena wat scan kt HSA kt JB..mmg penat la aku nk g amek apoimen ari tu sbb 1st time g wat kt sana..2 february 2010 aku kena pergi HUSM lagi..

semalam aku lemah lutut sbb tergesel dengan meja kt opis ni..tu yang tetibe teringat kesah ni
semalam pun ade bionik..hahahaha..

Durian oh Durian...

| | Comments: (0)
Assalamualaikum...
hari ni mula keja semula..so dpt la mengepos benda baru kt blog ni memandangkan kt opis dapat wireless free..hari ni nk cite sikit pasal weekend yang telah kami lalui..

sabtu...
Lepas je habis keja kami pun terus la balik jemput eja yang nak dihantarkan ke stesen bas Larkin. Aini pun join kami sebab di kata family dia pergi Muar sebab cousin dia kahwin.Lepas je kami hantar eja tanpa tunggu dia naik bas(sian eja) kami terus la pergi makan kt bomba(sebab food court ni sebelah balai bomba).Kat sini memang famous dengan kacang pool.Zana and ct tapaw for dinner.Lepas kami kekenyangan dan lepas zohor kat masjid berhampiran kami pun meneruskan perjalanan ke Teluk Danga.Sebenarnye Aini tanya masa lunch tu nak pergi mana lepas ni..memandangkan kami bosan nak bershopping so kami pilih pergi karaoke tak ok.. kt danga bay.Aini pun tunjukkan port yang best kat kami.Memang best dari port biasa kami pergi sampai sorang layan 3..4 lagu..hahaha...

Dah puas membingitkan telinga orang kat sana kami pun bertolak ke Kit Mart Tampoi..First time pergi sejak bermastautin kat JB ni..best jugak kat situ..Memandangkan sekarang tengah musim buah memang banyaklah durian rambutan sampai rambang mata aku dan ct dibuatnya
So kami decide nk beli durian sebakul RM5 lepas pusing-pusing nanti.lepas dah selesai aku beli dvd cerita Push and New in Tow dan sepolisterin rojak Asmah terus la kami sambar durian sebakul kecik yang ada 6 biji durian pelbagai saiz.Memang excited.

Lepas hantar aini kat rumah dia kami pn cepat-cepat balik nak kejar asar..lepas je lepak mandi semua aku dan ct pn excited la dengan durian 5 hinggit kitorang..bukak je plastik kami pn tengok la durian ktorang yang comel tu..rupa-rupanya..Kami TERTIPUUUUU...patut la murah..dah kena tebuk tupai rupenye..ish..ish..sampai hati pakcik tu tipu kitorang..yang kami pn tanpa usul periksa terus je sambar..Walaupun sedih tapi Ct tetap menunjukkan la skill dia bukak durian..dengan pisau potong bawang pun buleh..Tengah-tengan makan ct pn kata "aku penah kena camni masa kat kedah dulu..siap kata lagi lepas ni dah tak nak terpedaya..tapi kena jugak lagi."hahahahaha..aku pun sama la macam ct menyesal dan beringat masa kena je..tapi lepas tu terkena juga sebab excited tak bertempat..

ahad...
hari ini memang aku nak relax and tak mau pergi mana-mana macam weekend-weekend yang lepas..so pagi tu kami just breakfast kat bilik memandangkan dah lama maggi kari fave aku dah lama tak disentuh..lepak-lepak kat bilik zana n ct memandangkan bilik aku dah harum semerbak dengan bau durian..lepas je tengok jalan-jalan carik makan (zana ada tv box) kami pun meneruskan la usaha nak habiskan 2 biji lagi durian semalam..pagi ni kami ada 2 bijik durian besau..tapi jeng..jeng..jeng..lagi la hampeh dapat makan dua ulas sorang je..tapi syukur jugak la
sebab niat kami nak makan durian masa kat jb ni termakbul..tapi lepas ni kami xnak dah terpedaya dengan durian murah..biasa la bayar pun 5 hinggit dapat la kualiti 5 hinggit..macam beli cd cetak rompak..hahahaha..so..the moral value of the story..kalau beli durian cek dulu biar mahal asalkan berbaloi-baloi..

petang ahad lepas siapkan laundry aku,zana and ct pegi la keluarlunch walaupun pukul 4 sudah
kami pegi je kedai mamak sebab dekat dengan tempat servis dan cuci kereta..ape kaitan servis keta dengan lunch??hehehe..pas dah settle semua kami pergi la shopping dekat Jasco..balik je aku rasa perlu menghilangkan bau hangit durian sebab eja roomate ku memang xsuka..macam macam la aku usahakan spray dengan air fresher lemon,mop dengan ajax apple..tp durian oh durian memang tak buleh kalah juga..so moral value of the story lagi..makan la durian dekat port yang sepatutnyer..

Memulakan blog baru..

| | Comments: (0)
Assalamualaikum...
at last aku ikot jgk jejak langkah kawan-kawan kau si eja n ct dalam arena penulisan blog ni
emmm..nk tulis ape ek??..k la 1st aku nk bagitau antara sebab2 napa aku menceburkan diri
  1. suka tengok blog ct yang cantik dihias oleh tuannyer..
  2. eja selalu cerita pasal blog-blog orang kat aku..
  3. aku memang ada hati nk ada blog sendir..
next citer pasal diri sendiri...
  • Nama orang selalu panggil/nickname adalahOyin.orin...family just panggil angah/kak Yin even aku anak last drpd 2 beradik dan ada seorang kakak(ade 2,3 input di sini)
  • Asal memang pure rembau,n9..emak n ayah memang orang rembau
  • Pernah study kt SKCH..STJ..TBS..MMC(N)..skung still study lg ktUTM amek sains komputer..(lg la aku berkobar2 nk wat blog)
  • Suka sangat berjalan-jalan masa weekend..
  • try memupuk minat membaca dalam diri(hobi masa sekolah rendah)
hari ini...

hari ini keje kt ZNN sampai pukul 1..tp curik tulang wat blog..sebenarnyer skung tengah LI.. ade lg 3weeks to complete 9 weeks kt organisasi n lg 1weeks kat utm..nanti naik sem baru dh kena prezen pasal nak PSM ape..

pagi tadi masa awal2 masuk opis..pintu bilik kami(aku,ct n zana) terkunci dari dalam..so tunggulah si suria..staff kat sini masuk opis sbb dia yang tau sume benda kt opis ni..opis ni kecik aje..just ada 2 staff perempuan itu pun si aini baru masuk masa kitorg datang wat LI ari 2..

masa suria masuk je dia pn cari la kunci2 pintu kat opis ni..n try la bukak guna segugus kunci tu
tapi semua kunci tu xde satu pn yg match..last2 suria nk mintak tolong uncle kedai kunci kt bawah..tp kt tangga dia terserempak dgn alim(juru teknik)..alim pn meneruskan la usaha nk bukak pintu dgn kederat dan dibantu dengan kad yg dh tak digunakan oleh aini lg..lama jgk la
sampai suria dh nk suruh uncle bawah tolong..last2..BERJAYA!!!! thanks suria..alim dan aini..

part ni yg paling best sebenarnyer aku nk citer...halim pas 2 dia bawak la beg laptop dia pegi belakang kt bilik pantry ke??abaikan saje..aku pun hairan la dgn beg dia yang gabak tu..alih2
rupenyer dia bawak durian..wah!!rezeki jangan ditolak..yummy...best durian tu..

sebenarnyer aku n ct (eja n zana mmg xmakan durian sangat) mmg dari sem-sem lepas memang nk makan durian tp xpernah termakbul and petang ni kami mahu ke pekan carik durian..kalau la dapat..

ok lupakan pasal LI n PSM..pas abes keje ni nk kena hantar eja my roomate nk balik tengok kawan sekolah dia kahwin esok..Selamat Pengantin Baru buat kawan eja..